Кипър обяви допълнителни инвестиции в здравния сектор. Почти 75 млн. евро

...
Кипър обяви допълнителни инвестиции в здравния сектор. Почти 75 млн. евро
Коментари Харесай

Кипър с допълнителни инвестиции в здравния сектор

Кипър разгласи спомагателни вложения в здравния бранш. Почти 75 млн. евро европейски средства посредством Националния проект за възобновяване и резистентност ще бъдат вложени в планове за рационализация. Един от най-големите – на стойност близо 24 млн. евро, е за подсилване на профилираната детска болница на страната в Никозия, предава БНР. 

" Здравният бранш на Кипър е в коренно преструктуриране, с цел да се обезпечи още по-ефективна и съвременна здравна система и да се усъвършенства качеството на услугите ", заяви здравният министър Константинос Йоану. 

Той уточни, че разноските в здравноосигурителната система ще се усилят през тази година с 60% спрямо предходната, достигайки над 1.250 милиарда евро. 

Кипър от ден на ден се приближава и до задачата си до края на юни 65% от популацията да е имунизирано. Досега към този момент над 55% от хората са получили първата доза, а повече от 35% са изцяло имунизирани с двете дози. И по двата индикатора страната е над междинното за Евросъюза. 

Ваксинираните с двете дози български туристи и посетители влизат в Кипър със документа си за имунизация. От неимунизираните се изисква да показват негативен PCR-тест, изработен 72 часа преди полета. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР